French Montana voor tweede optreden naar Saoedi-Arabie
Naast Montana zullen ook Egyptische superster Amr Diab, en het DJ-duo Dimitri Vegas en Lake Mike deelnemen aan het festival.
De Marokkaanse rapper Karim Kharbouch, a.k.a. French Montana, keert donderdag terug naar Saoedi-Arabië voor een optreden in Riyadh. De Saoedische entertainment autoriteit heeft het festival onlangs aangekondigd. Het festival vindt plaats in het Mohammed Abdu-theater en bied plek aan meer dan 20.000 fans.


In maart trad French Montana voor het eerst op in het streng Islamitische land, de rapper beloofde destijds terug te keren naar het land om een nieuwe videoclip op te nemen.

Vision 2030
Veel internationale sterren zoals Mariah Carey, 50-cent, Janet Jackson, Enrique Iglesias, Black Eyed Peas, Sean Paul, One Direction-zanger Liam Payne, The Backstreet Boys, David Guetta en Tiesto hebben de afgelopen maanden opgetreden in het Saoedische koninkrijk. Saoedi-Arabië lijkt vastbesloten haar imago als ultraconservatief koninkrijk te veranderen en zet nu massaal in op de ontwikkeling van de entertainmentindustrie. Het koninkrijk is van plan om het komende decennium meer dan €64 miljard dollar te investeren in de entertainmentsector. Sommigen zien het echter als een manier van de overheid om het volk af te leiden van de hoge jeugdwerkloosheid.

De festivals en concerten in het streng Islamitische land zijn omstreden. Veel bekendheden hebben de afgelopen tijd optredens afgezegd door de slechte mensenrechten in het land. Zo had Nicki Minaj eerder dit jaar op het laatste moment een bezoek afgeblazen na druk vanuit de LHBT-gemeenschap.
saoedi-arabie
french montana
karim kharbouch
riyadh
vision 2030
concert
festival
amr diab
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi