Casablanca: Vrouw overleden na cosmetische ingreep (video)
De 31-jarige vrouw stierf een dag na de operatie als gevolg van een longembolie, aldus de kliniek

De zwaarlijvige vrouw onderging liposuctie op haar dijen bij een populaire kliniek voor cosmetische operaties in Casablanca. De kliniek had de vrouw overgebracht naar een reanimatiecentrum nadat een anesthesist in de kliniek haar tevergeefs bloedverdunners gaf, meldt nieuwsdienst LeSiteInfo. In het reanimatiecentrum werd de vrouw gediagnosticeerd met een longembolie.

De vrouw had voorafgaand aan de liposuctie geen specifieke medische aandoeningen en had in de kliniek verschillende onderzoeken en een anesthesieconsult ondergaan. De moeder van het slachtoffer hoopt dat de dienstdoende arts zijn certificaat zal verliezen. De nabestaanden beweren dat de kliniek ze niet op de hoogte heeft gehouden en dat ze niets wisten van een overplaatsing naar het gespecialiseerd reanimatiecentrum.

Longembolie is een gevaarlijke complicatie die kan voortvloeien uit bloedstolsels. Risicofactoren voor het ontwikkelen van een longembolie zijn: Operatie ondergaan, lange perioden van inactiviteit, zwangerschap en bevalling, obesitas, erfelijke bloedstollingsstoornissen, etc.

marokko
casablanca
kliniek
liposuctie
cosmetische chirurgie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi