Film 'Sofia' wint op het internationale vrouwenfilmfestival
De film biedt perspectief op de situatie van de rechten van vrouwen in Marokko, volgens de directeur van het festival.
28 November 2019
Shownieuws
De Marokkaanse regisseur Meryem Benm’barek won de prijs 'beste narratieve film' voor haar speelfilm 'Sofia' op het 41e internationale vrouwenfilmfestival in Florence, Italië. Het evenement vond plaats van 20 tot 24 november onder het thema "Mother's Stories".

De film 'Sofia' volgt een 20-jarige vrouw die een buitenechtelijke kind heeft, iets dat in de Marokkaanse samenleving sterk wordt afgekeurd en tevens in strijd is met het Marokkaans strafrecht vanwege de illegaliteit van buitenhuwelijkse seks. Sofia vindt steun bij haar nicht Lena. Nadat Sofia is bevallen, hebben de twee vrouwen 24 uur om de vader van het kind van Sofia te vinden voordat het ziekenhuis de autoriteiten inschakelt.

In de film speelt Maha Alemi, bekend om haar rol in 'Much Loved' van Nabil Ayouch, en 'Burnout' van Nour-Eddine Lakhmari. Volgens persbureau Maghreb Arab Press (MAP) prees directeur Paola Paoli van het filmfestival Benm’bareks moedige en intelligente benadering van het onderwerp.

Paoli zegt dat de film een ​​kritische blik biedt op de situatie van de rechten van vrouwen in Marokko en commentaar geeft op de dynamiek van de problemen van vrouwen. Ze merkte ook de superieure technische kwaliteit van de film op. 'Sofia' ontving ook de scenario-prijs op het filmfestival van Cannes in 2018, naast prijzen op verschillende andere internationale festivals.
marokko
vrouwenfilmfestival
sofia
vrouwenrechen
maha alemi
much loved
burnout
nabil ayouch
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi