Marco Borsato 'vertrouwt leven toe' aan Ali B.
Marco Borsato vertrouwt Ali B. "met zijn leven". Dat vertelt de zanger in het lange gesprek dat hij had met FunX-dj Fernando Halman voor zijn podcast Real Talk.

Het gesprek is vanaf vrijdagmiddag op YouTube te zien. Het was een grote wens van Halman om een keer met Borsato te praten. De zanger en Ali B kennen elkaar door een ontmoeting tijdens een evenement van War Child. Daarna hielden de mannen contact en werden zij dikke vrienden. "Ik vind de loyaliteit die Ali tot op de dag van vandaag toont naar mij toe, echt bewonderenswaardig. Daar kunnen mensen een voorbeeld aan nemen", stelt Borsato met klem. "Vriendschap wordt makkelijk gezegd in dit vak maar echte vriendschap is vaak ver te zoeken. En dit is een man die ik vertrouw met mijn leven, bij wijze van spreken."

Als zwartste bladzijde uit zijn carrière noemt Borsato het faillissement van zijn artiestenbureau The Entertainment Group in 2009. "Ik moest na het faillissement naar huis rijden om aan mijn vrouw Leontine te vertellen dat alles wat ik had gespaard weg was." Zij was die dag zijn grote steun en toeverlaat en pakte een fles champagne. "We beginnen gewoon weer opnieuw, zei ze." Dat was een grote eye-opener voor de zanger. "Uiteindelijk gaat het erom hoe jij besluit naar de wereld te kijken. Hoe dramatisch iets ook is."

Jubileum in Ziggo Dome
Borsato zit bijna dertig jaar in het vak. Hij heeft veel lessen geleerd in die periode, vertelt hij. "Zoek altijd naar waar het leven voor jou over gaat. Durf doelen te stellen. Durf ambitie uit te spreken en het vlaggetje ergens te prikken", beklemtoont de hitzanger. "Niet te ver zodat je je stukbijt op die ambitie, en dichtbij genoeg om het haalbaar te maken. Vier vervolgens dat succes en prik dan je stokje verder."

De grootste artiest van Nederland wil nog niet zeggen hoe hij zijn dertigjarig jubileum gaat vieren. Maar hij hint in het gesprek wel op een groot concert in de Ziggo Dome. "Volgend jaar zit ik dertig jaar in het vak. Als ik hier terugkom, ben jij er dan ook?" Zijn gesprekspartner Halman neemt de uitnodiging volmondig aan.

© ANP 2019
ali b
war child
marco borsato
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi