Marokko start campagne tegen geweld tegen vrouwen
Regeringsleider El Othmani benadrukte: "Repressieve maatregelen alleen kunnen het probleem niet oplossen."

Saad Eddine El Othmani gaf vrijdag in Rabat het startsein voor de nationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne loopt tot 20 december en heeft als thema 'Alle jongeren verenigd tegen geweld tegen vrouwen'. El Othmani merkte op dat de kwestie niet enkel een vrouwenaangelegenheid is, maar dat het een probleem is van de gehele samenleving.

De regeringsleider verwelkomde ook de deelname van de verschillende NGO's en riep op tot dialoog en preventieve maatregelen voor de aanpak van gendergerelateerd geweld.

In 2018 heeft Marokko wet 103.13 aangenomen om het geweld tegen vrouwen aan te pakken door straffen te verhogen. Hoewel vrouwenrechtenactivisten hun bezorgdheid hebben geuit over de vaagheid en beknoptheid van de wet, beweerde El Othmani dat gendergerelateerd geweld duidelijk wordt gedefinieerd en handvatten biedt om het geweld uit te roeien.

Meerdere Marokkaanse organisaties die opkomen voor slachtoffer van gendergerelateerd geweld hebben eerder een toename geregistreerd van het aantal geweldsdelicten in 2017-2018. 

marokko
campagne geweld
vrouwen
saad eddine el othmani
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi