Amerikaanse studio maakt serie van boek Bouzamour
De Amerikaanse studio CBS gaat een televisieserie maken van het boek Bestsellerboy van Mano Bouzamour. Het boek wordt bewerkt tot een tiendelige Nederlandstalige serie met Nederlandse acteurs.
AVROTROS is coproducent en zal de reeks in Nederland gaan uitzenden, maakte de omroep dinsdag bekend. Daarna gaat CBS de productie wereldwijd aanbieden. Het is de eerste maal dat CBS een Nederlandstalige productie op deze manier ontwikkelt.

Bestsellerboy is na De Belofte van Pisa de tweede roman van de 28-jarige schrijver. Het boek gaat over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse komaf wiens leven op de kop komt te staan als hij een bestseller schrijft. Het boek verscheen in 2018.

Opnames
De komedieserie die nu wordt ontwikkeld volgt de ups en downs van Mohamed Zebbi, een jonge millennial die moet zien te navigeren tussen verschillende culturen terwijl hij worstelt met zijn plotselinge succes. De opnames vinden volgend jaar plaats in Amsterdam en Marokko. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

De serie wordt het eerste project van het nieuwe productiebedrijf Midpoint Film & TV van de Nederlandse scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm (A’dam-EVA), Pieter Bart Korthuis (Penoza) en Franky Ribbens (Hollands Hoop). Zij schrijven het scenario voor Bestsellerboy samen met Bouzamour. De regisseur is nog niet bekend.

Belofte van Pisa
Het is het tweede boek van de succesauteur dat wordt verfilmd; dit jaar maakten scenarist Alberdingk Thijm en regisseur Norbert ter Hall een film van De Belofte van Pisa. Het coming of age-verhaal kreeg lovende recensies en is nu in de Nederlandse bioscopen te zien.
© ANP 2019
bestsellerboy
mano bouzamour
cbs
mano bouzamour
franky ribbens
film
norbert ter hall
avrotros
komedie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi