Bilal Wahib heeft rol in serie Red Light van Carice en Halina
Acteur Bilal Wahib heeft een rol bemachtigd in de nieuwe serie Red Light, die wordt geproduceerd door Carice van Houten en Halina Reijn.
04 December 2019
Shownieuws
Dat maakte hij dinsdagavond bekend in het programma Beau. Het is niet bekend welke rol Wahib precies speelt. De twee actrices zijn ook te zien in de serie. De serie volgt drie vrouwen die elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel, en het verhaal draait om een mysterieuze vermissing. Esther Gerritsen (Instinct) en Frank Ketelaar (Klem) zijn als scenaristen bij het BNNVARA-project betrokken. De opnames vinden momenteel plaats; de serie moet in 2020 te zien zijn.

De 20-jarige Wahib zal in 2020 ook op televisie te zien zijn in het tweede seizoen van de Mocro Maffia. Daarnaast gaat hij komend voorjaar de hoofdrol spelen in een nieuwe eigentijdse bewerking van het beroemde stuk Hamlet van William Shakespeare. De Toneelmakerij brengt de voorstelling in maart en april 2020 op de planken

De jonge acteur groeide op met films als Het schnitzelparadijs, Shouf shouf habibi! en Rabat. Deze deden hem inzien dat het ook voor jongens uit Amsterdam-West met een deels multiculturele achtergrond mogelijk was om acteur te worden, vertelt hij in het boek Alles is film dat deze week uitkwam: "Ik ben op mijn elfde gewoon online op zoek gegaan naar castingbureaus. Ik wist niet eens hoe je het woord schreef."
© ANP 2019
wilal wahib
red light
mocro maffia
carice van houten
halina reijn
schnitzelparadijs
shouf shouf habibi
rabat
frank ketelaar
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi