Rapper Lil Wayne wilt 'nooit meer terug naar Riyadh'
Saoediërs namen de opmerking van de rapper niet licht op en reageerden fel op de tweet van de Amerikaanse auto-tune-veteraan.
04 December 2019
Shownieuws
Lil Wayne trad met Tyga en Future zaterdag op tijdens het uitverkochte Diriyah Music Festival op 30 november in de Saoedische hoofdstad Riyadh. De rapper werd blijkbaar geconfronteerd met de strikte wetten betreffende drugsgebruik. In een boze tweet verklaarde Lil Wayne dat hij "nooit meer naar Riyadh gaat."

De rapper gaf verder geen uitleg. Vermoedt wordt dat de rapper werd teruggestuurd naar de VS voor het gebruik van marihuana. Druggebruik van welke aard dan ook is verboden in het streng Islamitische Saoedi-Arabië. Lil Wayne heeft zijn tweet inmiddels verwijderd.
Het is niet voor het eerste dat artiesten in de problemen komen met de strenge wetgeving in Saoedi-Arabië. In 2017 werd een lokale zanger gearresteerd voor het uitvoeren van 'the dab', een populaire dansbeweging die is ontstaan uit de virale video 'How Fast Can You Count It' van Atlanta-rapper Skippa da Flippa.

Hoewel Saoedi-Arabië veel internationaal gevestigde artiesten heeft aangetrokken, zoals Mariah Carey, 50-cent, Janet Jackson, Enrique Iglesias, Black Eyed Peas, Sean Paul, One Direction-zanger Liam Payne, The Backstreet Boys, David Guetta en Tiesto, weigeren toch veel internationale sterren de uitnodigingen om in het land op te treden door de vele mensenrechtenschendingen. Zo had Nicki Minaj eerder dit jaar op het laatste moment een bezoek afgeblazen na druk vanuit de LHBT-gemeenschap.
lil wayne
saoedi-arabie
wiet
marihuana
auto-tune
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi