Onderzoek: Smartphonegebruik in bed slecht voor seksleven Marokkaanse stellen
Een recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 60% van de Marokkaanse volwassenen seksuele problemen hebben door het gebruik van de smartphone in bed
Een onderzoek van het internationale universitaire ziekenhuis Cheikh Khalifa Ben Zayed in Casablanca legde de relatie tussen smartphonegebruik en het seksleven van Marokkaanse stellen. Zo'n 92% van de 600 respondenten gebruikt de smartphone in bed en 60% ondervindt daardoor seksuele problemen. Slechts 18% van de deelnemers zette de telefoon uit of op vliegtuigmodus in de slaapkamer.

Meer dan 33% van de respondenten gaf toe dat het gebruik van smartphones het grootste deel van hun vrije tijd in beslag neemt, ook in bed. Ongeveer 50% van de geïnterviewden verklaarde "zich niet op hun gemak te voelen" in hun seksleven vanwege het grote deel van de tijd dat aan smartphonegebruik wordt besteed. Vooral volwassenen in de leeftijden 20-45 jaar (60%) ervaren een daling in de "seksuele prestaties". Zo'n 35% ervaart een laag libido en 60% spreekt van slechtere communicatie met de partner als gevolg van smartphonegebruik in bed.

Verder heeft 16% van de mannen last van voortijdige ejaculatie en 20% van de vrouwen ervaart aan lichamelijke pijn bij het begin van de geslachtsgemeenschap. De studie bevestigt dat het hebben van schermen zoals televisies, computers en telefoons in de slaapkamer deze problemen kan accentueren.
marokko
seksleven
libido
smartphonegebruik
slaapkamer
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi