Zus Dounia Batma aangehouden wegens laster en chantage op sociale netwerken
Ibtissam Batma is naar verluidt betrokken bij het delen van persoonlijke informatie via Snapchat en Instagram onder de naam 'Hamza mon bb'.

De Marokkaanse politie heeft de zus van Dounia Batma aangehouden. Ibtissam Batma zou naar verluidt zonder toestemming persoonlijke informatie en pikante beelden van Marokkaanse prominenten delen op sociale netwerken. Meerdere Marokkaanse sterren zouden zijn gelasterd en gechanteerd door het account 'Hamza mon bb'. Het account is sinds 2016 actief op Snapchat en Instagram.

De politie heeft naast Ibtissam Batma ook anderen aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid in de zaak, meldde nieuwsdienst Hespress. Later werd ook Dounia Batma door de gerechtelijke politie opgeroepen voor verhoor. De politie heeft de telefoon van de arrestanten en van Dounia Batma in beslag genomen voor het onderzoek.

'Hamza mon bb' De politie heeft naar verluidt meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Volgens nieuwsdienst Le360 heeft Charaf sinds de arrestatie van Ibtissam Batma meerdere dreigementen ontvangen.

"Na de arrestatie van Ibtissam Batma, de zus van Dounia, zeiden verschillende mensen dat ik verantwoordelijk ben voor haar arrestatie door de gerechtelijke politie als onderdeel van het onderzoek", aldus Charaf tegen de Franstalige nieuwsdienst Le360. Charaf verklaarde dat ze een klacht heeft ingediend tegen de eigenaar van de accounts 'Hamza mon bb' en niet tegen Batma. "Maar helaas beledigen vrienden van Dounia Batma en haar zus me en doen ze zeer kwade verwensingen jegens mijn ongeboren kind", aldus Charaf.

marokko
hamza-mon-bb
dounia batma
ibtissam batma
laster
smaad
chantage
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi