Borgtocht Dounia Batma verhoogd na vermeende vluchtpoging
De zangeres en haar zus hebben samen 800.000 DH neergelegd voor hun vrijlating.

Het hof van beroep van Marrakech besloot maandag om de borgtocht van de Marokkaanse zangeres Dounia Batma en haar zus Ibtissam Batma te verhogen. Dat blijkt uit een verklaring van de officier van justitie.

Zowel Dounia als haar zus maken deel uit van het lopende onderzoek om de omvang van hun vermeende betrokkenheid bij het 'Hamza-mon-bb'-schandaal te bepalen, een verwijzing naar een Snapchat- en Instagram-account dat werd gebruikt om gênante video's en foto's van Marokkaanse beroemdheden te delen voor chantage. Meerdere nieuwsdiensten meldden dat de borgtocht van Dounia is verhoogd van 300.000 DH naar 500.000 DH. De borgtocht van Ibtissam is verhoogd van 100.000 DH naar 300.000 DH.

Vorige week meldden verschillende nieuwsdiensten dat autoriteiten Dounia Batma hadden verhinderd het vliegveld in Casablanca te verlaten. De echtgenoot en manager van de zangeres, Mohammad Turc, ontkende echter de nieuwsberichten rondom de vermeende vluchtpoging van zijn vrouw en verklaarde dat ze hem enkel vergezelde naar het vliegveld om hem uit te zwaaien voor zijn reis naar Bahrein.

marokko
hamza-mon-bb
dounia batma
laster
smaad
chantage
borgtocht
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi