Hakim Traïda: Meneer Aart heeft mij naar Sesamstraat gebracht
Hakim Traïda is intens verdrietig dat hij afscheid moet nemen van zijn Sesamstraat-collega en vriend. De acteur en mimespeler had een bijzondere band met de zondag overleden Meneer Aart.
12 January 2020
Shownieuws
"Hij heeft me naar Sesamstraat gebracht", vertelde een geëmotioneerde Hakim aan BuzzE. Staartjes werd door Willibrord Frequin op Hakim gewezen, die hem op straat had zien optreden. "Toen belde Aart mij op en ben ik met hem gaan werken bij Sesamstraat."

Aart Staartjes is zondag op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Dat heeft zijn zoon laten weten. 

Van midden jaren 80 tot aan het einde van de serie in 2018 waren ze samen te zien in Sesamstraat. De schok is dan ook groot. "Van sommige mensen heb je het idee dat ze er altijd zullen zijn. Ik ben heel erg verdrietig en ik vind het ook jammer dat ik hem de laatste tijd niet zoveel heb gezien."

Begrip
Hakim prijst de bijdrage die zijn collega heeft geleverd. "Hij heeft zoveel betekend voor de jeugd. Hij was echt een begrip voor alle kinderen. Ik denk dat zelfs Sinterklaas huilt dat hij er niet meer is."

De acteur heeft vele mooie herinneringen aan Aart. "Natuurlijk dat hij me belde om me te vragen voor Sesamstraat, maar ook dat hij een keer samen met Brigitte Kaandorp kwam kijken bij mij in het theater. Of dat ik bij hem thuis ging eten. De eerste magnetron die ik ooit zag, was bij Aart thuis. Daar had hij aardappels in gekookt."

Ook Özcan Akyol, die met Staartjes een bijzondere aflevering van Sterren op het doek maakte, reageerde via Twitter op het tragische nieuws. 


Staartjes kreeg vrijdag een ongeluk met zijn brommobiel. De acteur werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De Sesamstraat-acteur wordt in besloten kring begraven. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

© ANP 2020
theater
willibrord frequin
brigitte kaandorp
aart staartjes
hakim traïda
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi