Ibtissam Batma opnieuw gearresteerd wegens 'Hamza-mon-bb'-chantagezaak
Ibtissam, die samen met haar zus Dounia Batma in verband wordt gebracht met de omstreden chantagezaak, is opnieuw aangehouden door de Marokkaanse politie

Ibtissam wordt beschuldigd van het plaatsen van foto's en verklaringen van anderen zonder hun toestemming, vertelde een bron aan persbureau Maghreb Arab Press (MAP). Ibtissam werd eind december al opgepikt door de politie wegens haar vermeende betrokkenheid bij het chanteren van Marokkaanse prominenten.

'Hamza mon bb' De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko vijf mensen in de zaak veroordeeld.

Eind februari werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf. In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook zangeres Dounia Batma en haar echtgenoot Mohammed Turc werden door de politie verhoord.

marokko
hamza-mon-bb
chantage
ibtissam batma
dounia batma
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi