Toename echtscheidingen China door coronavirus
Echtscheidingskantoren in China melden dat het aantal echtscheidingsaanvragen is toegenomen sinds de uitbraak van het coronavirus

Meer tijd thuis doorbrengen met je geliefden lijkt in China niet altijd goed te gaan. Scheidingskantoren in het land rapporteren een piek in het aantal echtscheidingszaken. Bij één enkel kantoor in Dazhou in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China kwamen in een maand tijd meer dan 300 echtscheidingsaanvragen binnen.

Door de preventiemaatregelen tegen het coronavirus, zoals de uitgevaardigde noodtoestand en het verplichte sociale isolement, moesten veel koppels abrupt veel tijd samen doorbrengen. Daar ligt volgens de echtscheidingskantoren de oorzaak van de stijging in het aantal echtscheidingsaanvragen.

Anderen hebben de plotselinge stijging toegeschreven aan de tijdelijke sluiting van gemeentelijke diensten en beweren dat het gaat om vertraagde aanvragen. De echtscheidingskantoren waren tijdens de piek van de virusuitbraak in China bijna een maand gesloten. Veel kantoren hanteren daarnaast een maximum van tien zaken per dag.   In China, dat wereldwijd nog steeds het grootste aantal besmettingen van het coronavirus telt, is het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen weken drastisch afgenomen. De ingrijpende preventiemaatregelen van de Chinese regering hebben de uitbraak voor een groot deel beteugeld.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is Europa nu het nieuwe epicentrum van het virus en wordt Italië het zwaarst getroffen. Landen over de hele wereld hebben krachtige maatregelen genomen om de virusuitbraak, die nu als pandemie is geclassificeerd, in te dammen.

china
coronavirus
echtscheiding
sociaal isolement
noodtoestand
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi