Marokko: Huwelijksvergunning voortaan online
Veel stellen hebben door de uitbraak van het coronavirus hun trouwplannen moeten pauzeren
Het ministerie van Justitie heeft onlangs een website beschikbaar gesteld waar stellen online een huwelijksvergunning aan kunnen vragen. De website stond reeds gepland en is onderdeel van de modernisering van gemeentelijke diensten in Marokko. Door de coronacrisis is de lancering van het platform versneld.

De bruid en bruidegom kunnen via de website juridische documenten downloaden die nodig zijn om de aanvraag bij de notaris te ondertekenen. De notaris zal de aanvraagdocumenten vervolgens indienen bij de familierechtbank om de trouwvergunning te verkrijgen. De verstrekte vergunning wordt dan vervolgens door het kersverse bruidspaar ondertekend op het kantoor van de notaris.

Het doel van de website is om de druk op rechtbanken te verlichten, daarnaast wordt gedurende de coronacrisis het besmettingsrisico verlaagd omdat het bruidspaar de rechtbank niet hoeft te bezoeken. 

Marokko treedt met het nieuwe platform in de voetsporen van de Verenigde Arabische Emiraten, die onlangs toestemming hebben gegeven voor huwelijken op afstand via een door het ministerie van Justitie opgezette website.
marokko
trouwvergunning
coronavirus
notaris
trouwakte
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi