Marokkaanse modellen sieren cover Britse Vogue
Malika El Maslouhi, Nora Attal en Tilila Oulhaj poseren voor de Bohemian Marrakech fotoshoot in de Britse Vogue

De Britse Vogue neemt voor de mei-editie haar lezers mee naar het zonovergoten Marrakech, waar de jonge Marokkaanse modellen in Boheemse Noord-Afrikaanse stijl even afleiden van de coronacrisis.

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse modellen de cover van het blad sieren. Nora Attal verscheen in juli vorig jaar met haar familie in de Italiaanse Vogue nadat ze eerder al op de cover van de Britse Vogue en Vogue Arabia schitterde. Het 20-jarige model werd in Londen geboren uit Marokkaanse ouders uit de stad Larache in het noorden van Marokko.

De in Milaan geboren Malika El Maslouhi maakte op 18-jarige leeftijd al naam in de elite wereld van de high fashion. Op de New York Fashion Week (NYFW) presteerde ze in het voorjaar van 2020 volgens Vogue als één van de beste en tijdens NYFW-evenementen in 2019 liep het jonge model voor topontwerpers zoals Chanel, Christian Dior, Hermes, Missoni en Ralph Lauren.

Ze markeert hiermee dus haar tweede verschijning in de Britse Vogue. Eerder was ze ook te zien in Harper’s Bazaar en de Nederlandse Vogue.

De 22-jarige Tilila Oulhaj werd geboren in Azilal en met haar unieke verschijning claimt ze trots haar Amazigh-afkomst. Het nieuwe gezicht van Yves Saint Laurent stond in januari 2020 op de cover van Vogue Arabia. Voor de shoot werkte ze samen met de Marokkaanse ontwerper Karim Adduchi om hulde te brengen aan de levendige cultuur en tradities van de Imazighen in Marokko.

Nora en Karima stonden in december 2019 samen in Vogue Arabia als twee van de vijf toonaangevende modellen uit Marokko, Egypte, Algerije en Libanon.

marokko
vogue
verenigd koninkrijk
malika el maslouhi
nora attal
tilila oulhaj
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi