Rechtbankverhoren Ali B, Boef en Ronnie Flex uitgesteld
Ali B, Boef en Ronnie Flex hoeven zich voorlopig niet bij de rechter te melden. De rappers zijn in beroep gegaan tegen de oproep om vragen te beantwoorden over hun vermeende wangedrag.
02 June 2020
shownieuws
Alle verhoren zijn daarom uitgesteld, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank. De rappers zouden worden verhoord in een zaak die is aangespannen door de Stichting Music#MeToo. Die organisatie wil het in haar ogen vrouwonvriendelijke en discriminerende gedrag van rappers aanpakken. De stichting vindt dat zowel de rappers als hun platenlabels en managers meer verantwoordelijkheid moeten nemen om een einde te maken aan vermeend wangedrag van de artiesten.

De openbare verhoren zouden vrijdag en volgende week dinsdag plaatshebben bij de rechtbank in Lelystad. Naast de artiesten waren ook bestuurders van platenlabel Warner Music en managementbureau SPEC opgeroepen voor een getuigenverhoor.

Music#MeToo gaat nog deze week een verzoek indienen bij het gerechtshof om vaart te maken met de beslissing of de rappers alsnog voor de rechter moeten verschijnen.
© ANP 2020
ali b
boef
ronie flex
platenlabel
warner music group
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi