Hamza-mon-bb: Celstraffen voor Dounia en Ibtissam Batma (video)
Dounia, die samen met haar zus Ibtissam Batma in verband wordt gebracht met de omstreden chantagezaak moeten de gevangenis in.

De rechtbank in Marrakech heeft vannacht zangeres Dounia Batma veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Haar zus, Ibtissam Batma is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar. De twee zussen moeten elk een geldboete van 1.000 DH betalen, meldt persbureau Maghreb Arab Press (MAP).

Dounia Batma verlaat de rechtbank in Marrakech enkele uren voordat het vonnis wordt uitgesproken:


Een derde beklaagde, waarvan enkel de initialen 'A.A.' bekend zijn gemaakt moet 18 maanden de gevangenis in.  Een vierde beklaagde in deze zaak, waarnaar gerechtelijke bronnen verwijzen met de initialen 'S.Ch', werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden en een geldboete van 5.000 DH.

De zusters Batma moeten ook een schadevergoeding betalen van 20.000 DH aan de slachtoffers van de meeslepende chantagezaak die Marokko al langer dan een jaar in z'n greep houdt.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko vijf mensen in de zaak veroordeeld.

Eind februari werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf.

In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van zangeres Dounia BatmaMohammed Turc werden door de politie verhoord.

hamza-mon-bb
chantagezaak
dounia batma
ibtissam batma
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi