Marokko: Celstraf voor styliste Siham 'Sultana' Badda
De rechtbank in Marrakech heeft donderdag styliste Siham Badda veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden.

Ook moet ze een geldboete van 3.000 DH betalen. De ontwerpster, die ook wel bekend staat als 'Sultana', had tijdens zittingen in de rechtbank videobeelden gemaakt van het 'Hamza-mon-bb'-proces tegen zangeres Dounia Batma.

De zangers en haar zus Ibtissam Batma werden zelf eind juli veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 12 maanden voor hun betrokkenheid bij de chantage-zaak die Marokko al enige maanden in de greep houdt.

Een handlanger van Sultana is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een geldboete van 5.000 DH. De rechtbank ging mee in de bewering van het openbaar ministerie dat de videobeelden waren bedoeld om zangeres Batma te chanteren. De twee moeten de zangeres een schadevergoeding betalen van in totaal 50.000 DH.

Opmerkelijk genoeg was Sultana één van de eersten die de omvangrijke chantage-zaak aan het licht bracht. Ze beweerde één van de slachtoffers te zijn van afpersingspraktijken op sociale netwerken.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld.

Eind februari werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf.

In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van zangeres Dounia BatmaMohammed Turc werden door de politie opgeroepen voor verhoor.

marokko
marrakech
sultana
siham badda
hamza-mon-bb
douna batma
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi