Ali B: flikker en mongool mag maar alleen onder vrienden
Het is prima als vrienden elkaar onderling 'flikkers' of 'mongolen' noemen. Maar het is niet de bedoeling dat iedereen die termen gebruikt om homoseksuelen en mensen met het syndroom van Down aan te duiden.
01 September 2020
shownieuws
Dat meldt Ali B in een reactie op de commotie die is ontstaan na een interview dat hij in het blad &C gaf. Hierin stelde de artiest dat hij de term flikker blijft gebruiken. Dit leidde tot veel boze reacties, onder meer op sociale media.

"Als ik Paul de Leeuw of Fred van Leer zie, dan noem ik ze vuile flikkers. En zij noemen mij een vieze kutmarokkaan of een fietsendief. Zo gaan we met elkaar om", legt Ali B uit in een interview met RTL Boulevard.

"Je moet kijken naar de intentie. Maar je moet niet zomaar alle homo’s flikkers gaan noemen, of alle mensen met het syndroom van Down uitmaken voor mongool."

Ali B beklemtoont echter dat hij snapt dat mensen zijn woorden "verkeerd opvatten. Maar dat is humor onderling. Het is voor sommige mensen moeilijk te bevatten dat dit een vorm van respect is."

De rapper stelde verder in het interview dat hij zelf als Marokkaan en als moslim veel gediscrimineerd is. "Maar ik zeg ook dat we zelf als moslims en Marokkanen in de spiegel moeten kijken. We hebben er zelf ook een handje van om te discrimineren."
© ANP 2020
fred van leer
flikker
mongool
ali b
paul de leeuw
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi