Marokkaanse actrice Mariam Hussein weer opgepakt in Dubai
De politie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft onlangs de Marokkaanse actrice Mariam Hussein gearresteerd
21 September 2020
shownieuws
Mariam heeft zich naar verluidt niet gehouden aan de preventiemaatregelen tegen het coronavirus. De actrice had een aantal verjaardagsfeestjes georganiseerd en daarbij de coronamaatregelen niet in acht genomen, melden diverse media in de VAE.

Op videobeelden die door de actrice zelf zijn gedeeld op sociale netwerken is te zien dat veel aanwezige gasten geen mondkapje droegen en onvoldoende fysieke afstand hielden.

Emirati-journalist en jurist Saleh Al Jasmi (tevens de broer van de beroemde zanger Hussein Al Jasmi) had de actrice aangesproken op haar "roekeloze" gedrag.

In een video richtte de journalist zich tot zijn volgers. "Misschien heb je de laatste tijd een toename gezien van het aantal COVID-19-gevallen in de VAE. Het land is niet nalatig, sommige mensen zijn roekeloos", zei de jurist verwijzend naar de feestjes van Mariam. De jurist vroeg zich af hoe lang Mariam Hussein "vrijgesteld zal blijven van verantwoording".

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse actrice wordt gearresteerd in de VAE. Eind 2017 zorgde de actrice voor ophef nadat ze op een oudejaarsfeest provocerend danste met de Amerikaanse rapper Tyga. Wederom was het destijds Al Jasmi die een zaak aanspande tegen de actrice vanwege haar "aanstootgevende daden".

De politie arresteerde Mariam Hussein begin 2018. Ze kreeg een gevangenisstraf van twee maanden opgelegd. De actrice verklaarde later dat ze vervroegd werd vrijgelaten na bemiddeling van de Emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem.
marokko
emiraten
vae
dubai
arrestatie
coronavirus
mariam hussein
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi