Dakhla uitgeroepen tot 'Droombestemming 2021'
Het nationale toerismebureau in Marokko (ONMT) heeft het Zuid-Marokkaanse Dakhla uitgeroepen tot de droombestemming van 2021

De kuststad won de titel na een enquête van ONMT op de website Tourisma Post. Lokake ambtenaren en toerismeprofessionals in Dakhla werden vrijdag bezocht en in het zonnetje gezet door een delegatie van ONMT.

Er werden 8 trofeeën uitgereikt aan ambtenaren van de gemeenteraad van Dakhla en aan toerismebedrijven, waaronder Lamine Benomar, gouverneur uit de regio Dakhla Oued Eddahab en de managers van Dakhla Attitude Group. De groep bezit zes badplaatsen in Dakhla die samen meer dan 60% van de toeristische activiteit van de stad vertegenwoordigen.

Dat uitgerekend Dakhla de toerismeprijs binnensleept komt niet geheel als verrassing, ook het Ministerie van Toerisme gaat de komende jaren alles in het werk stellen om Dakhla op het internationale toneel te positioneren als eersteklas bestemming aan zee, zei ONMT-directeur Adel El Fakir in een persbericht.

De 'parel van het zuiden' groeit uit tot een volwaardige strandbestemming voor zowel binnenlandse als internationale toeristen. Naar aanleiding van de toenemende vraag naar werkplekken in de lokale reisbranche en horeca heeft Marokko in december vorig jaar een gespecialiseerd instituut voor gastvrijheid en toerisme (ISHT) in de zuidelijke stad ingehuldigd.

De Minister van Onderwijs Said Amzazi benadrukte de noodzaak om Dakhla te ondersteunen door geschoolde arbeidskrachten op te leiden nu de regio "een echte ontwikkeling" doorgaat.

Ook het aantal vluchten en luchtverbindingen naar Dakhla is ondanks de coronacrisis toegenomen. De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) kondigde in januari aan een nieuwe vliegroute tussen Dakhla en Parijs aan te zullen bieden. Het is de eerste vliegroute die Europa met Dakhla zal verbinden.

Dakhla, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en golven van wereldklasse, is een bestemming waar de afgelopen maanden veel vraag naar was, vooral onder binnenlandse toeristen.

De zuidelijke regio's waren minder hard geraakt door het coronavirus en waren om die reden in trek als zomerbestemming. Ook Laayoune is een populaire vakantiebestemming.

marokko
dakhla
droombestemming
reizen
toerisme
onmt
royal air maroc
ram
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi