Dounia Batma in hoger beroep veroordeeld tot 1 jaar celstraf
Het Hof van Beroep in Marrakech heeft de Marokkaanse zangeres Dounia Batma woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar wegens haar betrokkenheid bij de chantagezaak 'Hamza mon bb'.
27 January 2021
shownieuws
De zangeres kreeg in juli 2020 een gevangenisstraf van acht maanden. De destijds hoogzwangere Dounia ging echter in hoger beroep en wist daarmee de gevangenisstraf voor enkele maanden uit te stellen, ze krijgt echter wel vier maanden extra celstraf voor de kiezen en moet nu één jaar brommen.

De rechtbank bekrachtigde ook vonnissen tegen Ibtissam Batma, de zus van Dounia Batma, en Sophia Chakri, een 'influencer' die samenwerkte met de Batma-zussen.

De rechtbank verlaagde de gevangenisstraffen tegen Aicha Ayach, die in juli anderhalf jaar gevangenisstraf had gekregen wegens haar betrokkenheid bij de omstreden chantagezaak. De straf van Ayach werd teruggebracht tot zes maanden.

'Hamza mon bb'
De politie had in 2019 meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld.

Onder de veroordeelden zitten zangeres Dounia Batma maar ook haar zus Ibtissam Batma. De zussen werden eind juli veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 12 maanden voor hun betrokkenheid bij de chantage-zaak die Marokko al enige maanden in de greep houdt.

Eind februari 2020 werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en 'Ferrari' Sakkine.

In januari 2020 werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van Dounia BatmaMohammed Turc werden door de politie opgeroepen voor verhoor.
marokko
marrakech
dounia batma
hoger beroep
hamza-mon-bb
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi