Reda Taliani gearresteerd in Dubai wegens alcohol en drugsgebruik
De Algerijnse Raï-zanger Reda Taliani is eind januari in een restaurant in Dubai gearresteerd wegens drugsbezit en openbaar dronkenschap
02 February 2021
shownieuws
Dat melden meerdere lokale bronnen. De politie in Dubai moest ingrijpen na een gewelddadige woordenwisseling waarbij de de zanger uit Algiers betrokken was.

Het is voor zover bekend de derde keer dat Taliani in aanraking komt met de politie als gevolg van zijn drank-, en drugsgebruik. De zanger werd in 2017 in Tunesië opgepakt wegens cocaïnebezit en begin vorig jaar ging het mis in Mohammedia na het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval.

De zanger verliet Marokko eind december 2020 voor een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Taliani was in de Golfstaat voor optredens en om een videoclip op te nemen.

De Raï-artiest plaatst vrijwel dagelijks video's en berichten op zijn sociale netwerken maar heeft sinds 18 januari niets meer van zich laten horen. Na zijn arrestatie ruim tien dagen geleden vereist de procedure dat de autoriteiten van Dubai contact opnemen met de ambassade van het land van de arrestant om zijn verdediging te organiseren. Tot op heden lijkt de Algerijnse ambassade niet tussenbeide te zijn gekomen om haar onderdaan uit de problemen te helpen.

De Marokkaanse ambassade kan op haar beurt weinig doen voor de zanger die getrouw is met een Marokkaanse vrouw. Ondanks geruchten over het verkrijgen van de Marokkaanse nationaliteit woont Taliani pas sinds 2008 in Marokko.
dubai
reda taliani
algerije
drugs
alcohol
arrestatie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi