Lamjarred weer voor Franse rechtbank wegens verkrachtingszaak
De Marokkaanse zanger Saad Lamjarred moet binnenkort weer terugkeren naar Parijs voor de verkrachtingszaak
05 March 2021
shownieuws
De beslissing om de zaak te heropenen komt maanden nadat de rechtbank oordeelde dat Lamjarred voor de strafrechter moest verschijnen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de gewelddadige verkrachting van Laura Prioul.

De slepende en omstreden verkrachtingszaak loopt al sinds oktober 2016. De Franse vrouw zei dat de zanger haar leven had "verpest" en beweerde dat Lamjarred haar had verkracht en geslagen nadat ze hem naar eigen zeggen had "geweigerd".

Het Franse hooggerechtshof had de verkrachtingszaak tegen Lamjarred in april 2019 verwerpt nadat een DNA-test bevestigde dat er geen materieel bewijs was om hem schuldig te bewijzen.

Het hof van cassatie had in mei 2020 de uitspraak van de onderzoekskamer vernietigd. De cassatierechter bepaalde dat het eerdere oordeel van de onderzoekskamer niet voldoet aan de essentiële criteria. Prioul's advocaat sprak zijn tevredenheid uit over de beslissing van de rechtbank. "De rechtbank van Assisen is de juiste jurisdictie om te oordelen dat mijn cliënt een slachtoffer was.", zei de advocaat van Prioul tegen persbureau AFP.

De Franse politie arresteerde Lamjarred voor het eerst in 2016. Hij bracht zes maanden door in de gevangenis en vertrok in 2017 op borgtocht onder elektronisch toezicht.

In 2018 werd hij opnieuw gearresteerd nadat een de Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. De politie liet hem vrij na het betalen van een borg van naar schatting € 150.000.

Lamjarred blijft alle beschuldigingen tegen hem ontkend. Als Lamjarred wordt veroordeeld voor verkrachting riskeert hij een gevangenisstraf van 20 jaar.


marokko
frankrijk
saad lamjarred
verkrachting
laura prioul
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi