Ibtissam Batma verlaat gevangenis
Ibtissam Batma, de zus van zangeres Dounia Batma, heeft zaterdag de Oudaya gevangenis in Marrakech verlaten na het uitzitten van haar gevangenisstraf
15 March 2021
shownieuws
De socialite werd een jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar voor haar aandeel in de omstreden chantage-zaak Hamza-mon-bb.

Haar zus Dounia kreeg acht maanden celstraf voor de kiezen maar in hoger beroep werd de straf verhoogd naar een jaar.

Vlogster en make-up artist Aicha Ayach kwam eind februari vrij nadat ook zij een jaar had vastgezeten.

'Hamza mon bb'
De politie had in 2019 meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker die zichzelf 'Hamza-mon-bb' noemt, onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf en mensenrechtenactivist Mohamed Madimi. De gebruikersnaam is na lange afwezigheid weer actief op Instagram.

Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld. Eind februari 2020 werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en 'Ferrari' Sakkine.

In januari 2020 werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van Dounia BatmaMohammed Turc werd door de politie opgeroepen voor verhoor.
marokko
ibtissam batma
chantage
gevangenis
celstraf
hamza-mon-bb
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi