GoT-spinoff 'House of the Dragon' opgenomen in Marokko
Na het wereldwijde succes van de HBO-serie Game of Thrones (GoT) keert het entertainment-netwerk terug met de GOT-spin-off House of the Dragon.
03 May 2021
shownieuws

De voorbereidingen zijn begonnen voor het filmen van het eerste seizoen van de toekomstige serie die naar verwachting in 2022 zal verschijnen.

Net als de GoT-productie zal een belangrijk deel van de spin-off worden gefilmd in Marokko, samen met Kroatië, Ierland, IJsland, Malta en Spanje.

Het script van de nieuwe serie is gebaseerd op de gebeurtenissen uit het boek Fire and Blood van de Amerikaanse schrijver George R. R. Martin, auteur van de epische serie 'A Song of Ice and Fire' waarop GoT is gebaseerd.

De gebeurtenissen vinden plaats rond 300 jaar voorafgaand aan de gebeurtenissen in Game of Thrones en vertellen het verhaal van 'House Targaryen', de heersende drakenfamilie.

Verwacht wordt dat de veldslagen van House of the Dragon zullen worden gefilmd in de steden Essaouira en Ouarzazate, vergelijkbaar met de GoT-productie, waarvan een groot deel is opgenomen in de zuidelijke provincies van Marokko.

Voor GOT zijn opnames gemaakt in Ait Benhaddou (Yunkai) en Essaouira (Astapor). Atlas Studios, waar de serie werd gefilmd in de buurt van de stad Ouarzazate en Ait Benhaddou, is 's werelds grootste filmstudio.

game of thrones
house of the dragon
hod
got
prequel
marokko
noord-ierland
george r.r. martin
canarische eilanden
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi