FunX draait weer Lil Kleine na boycot
Radiozender FunX heeft de boycot op rapper Lil Kleine opgeheven en draait zijn muziek gewoon weer.
04 June 2021
shownieuws

Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan het ANP na berichtgeving van Shownieuws. De radiozender besloot op 26 mei de muziek van Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, voorlopig niet meer te draaien.

Hier werd toe besloten nadat gespeculeerd werd dat de rapper zijn verloofde Jaimie Vaes zou hebben mishandeld.

De radiozender wist toen nog niet of het om een tijdelijke of permanente boycot zou gaan. Vrijdag werd de muziek van de zanger weer gedraaid, omdat er geen aanklacht meer ligt tegen Lil Kleine, zo laat de zegsvrouw weten.

Lil Kleine werd eind mei opgepakt op Ibiza omdat hij Jaimie zou hebben mishandeld. Ze zou zijn geslagen, maar geen ernstige verwondingen hebben opgelopen. De Spaanse officier van justitie heeft de zaak inmiddels geseponeerd en de aanklacht is ingetrokken.

Ook platenlabel Top Notch lag onder vuur. Veel mensen op sociale media viel het verschil op tussen de snelheid waarmee Top Notch cliënt Bilal Wahib liet vallen nadat deze in opspraak raakte omdat hij een jongen online vroeg zijn piemel te laten zien.

Veel Twitteraars stelden rechtstreeks vragen aan Top Notch. "Jullie verdienen vast meer aan Lil Kleine dan dat jullie aan Bilal deden. Waar is nu jullie politiek correcte ontslag en afstand nemen van deze artiest?#moneymoney", schrijft iemand.

In een reactie lieten Scholten en Vaes, die samen zoontje Lío hebben, weten dat er absoluut geen sprake is geweest van fysiek geweld.

© ANP 2021
ibiza
spanje
funx
lio
lil kleine
lil bitch
jaimie vaes
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi