Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar samen in homofilm
De Nederlandse acteurs Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar spelen rollen in de nieuwe internationale speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr.
30 June 2021
shownieuws

Dat heeft producent BIND Film woensdag bekendgemaakt.

Naast de twee Nederlanders zijn ook de Belgische acteur Lubna Azabal (Paradise now) en de Franse acteur Slimane Dazi (A Prophet) te zien in het drama.

Larhzaoui speelt Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Dchar speelt een belangrijk persoon uit het verleden van Karim. De Gouden Kalf-winnaar prijst het project als "superrelevant, actueel en origineel".

Buitenlandse sterren Azabel en Dazi zijn te zien als de ouders. Hoofdrolspeler Larhzaoui was eerder te zien in series als Huisje boompje beestje, Papadag en Moordvrouw.

Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Zwijgcultuur
De grotendeels Arabisch gesproken film is recent opgenomen in Nederland. Het is de bedoeling dat El Houb in 2022 in première gaat. Het drama is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist.

De regisseur beklemtoont dat de film gaat over culturele taboes en de zwijgcultuur in Arabische families in het algemeen, niet alleen over de taboes richting LHBTI-gemeenschap.

Producent BIND Film maakte eerder onder meer de gelauwerde film Mijn bijzondere rare week met Tess en De veroordeling, over de Deventer Moordzaak. Deze film is in september in de bioscopen te zien.

© ANP 2021
fahd larhzaoui
nasrdin dchar
lubna azabal
slimane dazi
lhbti
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi