Shahine El-Hamus speelt hoofdrol in CBS-serie Bestseller Boy
Acteur Shahine El-Hamus gaat de hoofdrol spelen in de internationale serie die wordt gemaakt van het boek Bestseller Boy van Mano Bouzamour.
15 July 2021
shownieuws

Dat hebben CBS Studios en AVROTROS donderdag bekendgemaakt tijdens het festival van Cannes.

Voor El-Hamus is het de tweede maal dat hij een hoofdrol speelt in een verfilming van een boek van Bouzamour. Voor zijn rol in De Belofte van Pisa kreeg de acteur afgelopen jaar een Gouden Kalf.

Bestseller Boy gaat over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse afkomst wiens leven op z'n kop komt te staan als hij een bestseller schrijft. Ondertussen moet hij ook zien te navigeren tussen twee verschillende culturen.

Navigeren
Het is het eerste project dat de Amerikaanse studio CBS in Nederland ontwikkelt. Willy Waltz International, het productiebedrijf van Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall, zal de serie produceren. De opnames zijn deze week begonnen en vinden plaats in Amsterdam en Marokko.

De regie is in handen van Norbert ter Hall, die ook De Belofte van Pisa maakte. Het scenario wordt geschreven door Robert Alberdingk Thijm. Bestseller Boy is naar verwachting in het najaar van 2022 te zien op NPO 3.

© ANP 2021
norbert ter hall
marokko
mano bouzamour
bestseller boy
avrotros
cannes
npo 3
pisa
verenigde staten
nederland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi