Televizier-nominatie Mocro Maffia geeft RTL 'dubbel gevoel'
Dat de dramaserie Mocro Maffia dit jaar kans maakt op de Gouden Televizier-Ring geeft RTL een "dubbel gevoel".
30 September 2021
shownieuws

Dat bevestigt een woordvoerder aan het ANP na berichtgeving in het tv-programma Shownieuws.

Albert Verlinde zei daar dat de zender vanwege recente gebeurtenissen, zoals de moord op Peter R. de Vries, met de nominatie in de maag zou zitten.

"Het is een dubbel gevoel, maar de serie is dan ook uit het leven gegrepen. Al blijft de serie Mocro Maffia fictief en is het niet gebaseerd op de werkelijkheid", aldus RTL in een reactie.

"De serie is een springplank voor nieuw talent, voor en achter de schermen. Het feit dat de serie zoveel stemmen heeft gekregen en genomineerd is door het publiek toont aan dat de kijkers de kwaliteit en het talent van de serie erkennen en daar zijn we trots op. We hopen dan ook van harte dat de makers van de serie met de ring naar huis gaan."

Mocro Maffia
Mocro Maffia is een dramaserie van Videoland en gaat over een drugsoorlog in de Nederlandse onderwereld. De serie is mede bedacht door hoofdrolspeler Achmed Akkabi en losjes gebaseerd op het gelijknamig boek van misdaadjournalist Wouter Laumans, dat wel gaat over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen in Nederland.

De moord op Peter R. de Vries in juli van dit jaar werd ook in verband gebracht met de mocromaffia, al ontkende hoofdverdachte Ridouan Taghi in het liquidatieproces Marengo in alle toonaarden betrokken te zijn bij de moord.

De Vries was onder meer als misdaaddeskundige werkzaam voor RTL Boulevard.

© ANP 2021
mocro maffia
achmed akkabi
peter r. de vries
videoland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi