Tekeningen Muhammad Ali leveren meer op dan gedacht
en zeldzame verzameling schetsen en schilderijen van de Amerikaanse bokser Muhammad Ali heeft dinsdag bij een veiling in totaal meer dan 815. 000 euro (945. 000 dollar) opgebracht.
06 October 2021
shownieuws

Dat was ruim drie keer zoveel als het New Yorkse veilinghuis Bonhams als minimale opbrengst had geschat.

De klapper op de veilingavond was Ali's tekening Sting Like a Bee, waarvoor het winnende bod meer dan 425.000 dollar was. Ali tekende daarin een net knock-out geslagen bokser en schreef daarboven in een tekstballon: "Scheids, hij vloog als een vlinder en stak als een bij!" Bonhams had de waarde van de tekening vooraf tussen de 40 en 60.000 dollar geschat.
Onder de hamer kwamen 24 werken, veelal in een cartooneske stijl, waarvan sommige door Ali zijn gesigneerd. De tekeningen weerspiegelen Ali's interesse in religie en sociale rechtvaardigheid, maar er zijn er ook die hemzelf in de boksring voorstellen. Ali zou graag hebben getekend om tot rust te komen na een training of gevecht.

I Love You America
Een rood-wit-blauw schilderij uit 1979 met de woorden I Love You America werd verkocht voor 150.000 dollar. Een ander gewild object bleek een schets uit 1967, waarin Ali het christendom vergeleek met de islam, de religie waartoe hij zich in 1964 bekeerde. De schets leverde 24.000 dollar op.

De voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht stierf in 2016 op 74-jarige leeftijd na een lange strijd tegen de ziekte van Parkinson.

© ANP 2021
muhammad ali
verenigde staten
boksen
veiling
new york
bonhams
sting
ali ibn aboe talib
sociale rechtvaardigheid
christendom
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi