Gert Verhulst vindt kritiek op 'niet-diverse' K3 irrelevant
Gert Verhulst vindt het onzin dat Studio 100 zijn kans zou hebben gemist om K3 diverser te maken.
28 November 2021
shownieuws

"Niet wij, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde moslimmeisjes en de non-binaire zang- en danswonderen in Vlaanderen en Nederland hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist", zegt de Studio 100-baas tegen Het Laatste Nieuws.

"Toen we bekendmaakten dat we op zoek zouden gaan naar een ‘opvolger (m/v/x)’ voor Klaasje, heb ik de oproep bewust heel breed gehouden. Dat was geen pr-stunt, dat was gemeend", legt Verhulst uit. "Toen ik even later zag dat de ernstige mannelijke kandidaten een groep vertegenwoordigden van ongeveer 10 tot 15 procent, wist ik als nuchter mens dat de kans groot zou zijn dat we opnieuw een meisje zouden verwelkomen in K3. Dat is simpele statistiek."

Afgelopen week kwam er vooral vanuit Vlaanderen kritiek omdat alle mannelijke kandidaten van de talentenjacht K2 zoekt K3, waarin werd gezocht naar een opvolger voor de vertrokken Klaasje, al afvielen voor de finale. Volgens Verhulst is de vraag of het te vroeg was voor een jongen in K3 irrelevant.

"Als je vandaag een enquête doet onder 1.000 Vlamingen en Nederlanders, zal een grote meerderheid een meisje verkiezen, daar ben ik zeker van. Is dat omdat we er nog niet 'klaar' voor zijn? Nee, dat is omdat we al jaren van K3 houden en dat is nu eenmaal een meisjesgroep. (...) Dat heeft met tijdsgewrichten of diversiteitsdiscussies allemaal niets te maken."

De finale van K2 zoekt K3 werd zaterdagavond gewonnen door de Nederlandse Julia Boschman.

© ANP 2021
vlaanderen
diversiteit
gert verhulst
studio 100
k3
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi