Na Hallmark zet ook matrassenmerk Emma islamhatende 'Meilandmoeder' aan de kant
Het matrassenmerk Emma heeft besloten om per direct de samenwerking met Maxime Meiland te beëindigen.
29 November 2021
shownieuws

Het bedrijf heeft die beslissing genomen vanwege de islamofobe en discriminerende opmerkingen van haar moeder Erica Meiland.

Erica Meiland vergelijkt in haar boek Erica vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Kaartenproducent Hallmark besloot daarom vorige week de samenwerking met Erica op te zeggen.

Het matrassenmerk Emma zegt nu in een verklaring op Instagram een "internationaal en divers bedrijf" te zijn en dat de opmerkingen van Erica haaks staan op die waarden.

"Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven."

Geen commentaar
Om die reden is besloten dat Maxime de matrassen niet langer zal promoten. "We accepteren het niet dat een groep mensen wordt veroordeeld op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk", aldus het matrassenmerk maandag.

De opmerkingen van Erica Meiland kregen al vanuit veel kanten kritiek. Nasrdin Dchar nodigde het gezin uit voor zijn driedelige theatervoorstelling over zijn leven en familie "zodat ze van hun islamofobie kunnen afkomen", maar de Meilandjes hebben de uitnodiging niet geaccepteerd.

De realityster heeft nog niet gereageerd op het einde van de samenwerking met het matrassenmerk. SBS6, die de serie rond de familie Meiland uitzendt, zei vorige week al geen commentaar te willen geven op de rel.

© ANP 2021
matras
emma
hallmark
maxime meiland
islamofobie
moslimhaat
sbs6
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi