Justin Bieber zet optreden Saoedi-Arabië door ondanks protesten
Hoewel Justin Bieber via sociale media meerdere smeekbedes kreeg om niet op te treden in Saoedi-Arabië na afloop van de Formule 1 Grand Prix op zondag heeft de zanger toch acte de présence gegeven.
06 December 2021
shownieuws

En dat valt allesbehalve goed bij zijn fans. Volgens hen is Bieber puur voor het geld gegaan, terwijl hij juist een statement had kunnen maken.

Onder meer de verloofde van journalist Jamal Kashoggi, die vermoord werd door een Saoedisch moordcommando, schreef een open brief aan Bieber waarin ze hem uitlegde waarom het een verkeerd signaal zou afgeven als hij zou optreden.

De vrouw, genaamd Hatice Cengiz, wees hem hierbij vooral op de moord op haar verloofde op de dag voordat ze zouden gaan trouwen terwijl Jamal als journalist volgens haar 'niets anders dan zijn werk deed, maar uit de weg geruimd moest worden door het regime'. Biebers fans haakten daarop in, steunden Cengiz en probeerden de zanger eveneens te weerhouden van een optreden.

Ondanks de verwoede pogingen om Justin op andere gedachten te brengen stond hij zondag toch op het podium in Djedda, waar de race plaatsvond. Hij zong een aantal van zijn hits en deed volgens aanwezigen zijn best om er een mooie show van te maken.

Ook Biebers vrouw Hailey was aanwezig bij het optreden. Woordvoerders van Justin wilden geen reactie geven op het optreden.

© ANP 2021
saoedi-arabië
djedda
justin bieber
formule 1
tmz
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi