Indiase gekroond tot Miss Universe (video)
Harnaaz Sandhu heeft maandag in Israël de Miss Universe-verkiezing gewonnen. De Nederlandse Julia Sinning zat niet bij de laatste zestien kandidaten in de race om de kroon.
13 December 2021
shownieuws

Nadat het deelnemersveld van tachtig naar zestien kandidaten was geslonken, werd het voor de Arubaanse Thessaly Zimmerman spannend. De 27-jarige wist het vervolgens tot de top tien te schoppen. Ze viel af toen de jury de vijf finalisten koos: Miss Filipijnen, Miss Paraguay, Miss Colombia, Miss Zuid-Afrika en Miss India.
Nadia Ferreira uit Paraguay werd uiteindelijk de runner-up en de 21-jarige Sandhu uit India mocht de kroon opzetten. Volgens Yahoo werkt zij als actrice in Bollywood en noemde ze tijdens de wedstrijd Priyanka Chopra haar grote voorbeeld.

De verkiezing was in verband met nieuwe reisbeperkingen vanwege de Omicron-variant bijna niet doorgegaan. De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov liet vorige week echter weten dat de deelnemers een vrijstelling hadden gekregen. Wel moesten ze tijdens hun verblijf meerdere PCR-testen laten afnemen.

Miss Marokko

Kawthar Ben Halima was namens Marokko naar Israël, de Miss Marokko runner-up nam het stokje over van Miss Marokko 2021 (Fatima-Zahra Khayat) nadat die moest afhaken als gevolg van een enkelblessure. Kawthar nam het in Israël ook op tegen de Spaans-Marokkaanse Miss Spanje, Sarah Loinaz.

De 25-jarige studente Julia Sinning uit Amsterdam vertegenwoordigde Nederland.

© ANP 2021
india
miss universe
miss marokko
kawthar ben halima
aruba
filipijnen
paraguay
priyanka chopra
israël
yoel razvozov
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi