Erica Meiland zou niks aan boek veranderen: blij met 'discussie'
Erica Meiland zei zondag in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1 dat ze niks aan haar biografie zou veranderen.
19 December 2021
shownieuws

De afgelopen tijd ontstond er ophef rondom anti-islam uitspraken die ze in het boek doet.

Erica vergelijkt vrouwen in boerka bijvoorbeeld met pinguïns en ze noemt hoofddoekjes "niet normaal". Het leverde de realityster veel kritiek op.

Ze zegt de mediastorm rondom haar persoon als "interessant" te hebben ervaren. Toch maakt ze zich niet heel erg druk om alles wat er over haar en haar uitspraken in het boek wordt gezegd. "Het is mijn biografie, je mag het naast je neerleggen. Het is mijn bescheiden mening, iedereen moet ermee doen wat ie wil."

Meiland vindt dat Nederland "heel erg verdeeld" is. "Je kan in Nederland niks meer zeggen. Je hebt beledigingen en mensen die heel snel op hun tenen zijn getrapt, dat vind ik een groot onderscheid." Eigenlijk zegt ze daarom blij te zijn met haar uitspraken. "Het is goed dat er een discussie is losgekomen, daar ben ik blij mee. Het is goed dat we de discussie met elkaar aangaan."

De bekendheid heeft wel iets gedaan met Erica, merkte ze. "Ik heb gemerkt dat als ik iets zeg, dat je dan heel veel op je af krijgt", zowel positief als negatief denkt de realityster. "Dan denk ik 'moet je jezelf dan veranderen?' Dat wil ik niet. Ik ben heel open, ik wil niet wantrouwig of cynisch worden. Ik hoop dat ik dat kan behouden."

Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege discriminerende quotes. Verschillende moslimorganisaties begonnen begin december een petitie waarin ze Talpa, waar de familie Meiland tv-programma's voor maakt, vragen "kleur te bekennen" in het racismedebat.

Talpa liet weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma's zeggen is voor rekening van de familie.

© ANP 2021
erica meiland
islamofobie
moslimhaat
biografie
npo radio 1
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi