NY Times rangschikt Marrakech in top 52 bezienswaardigheden 2022
The New York Times publiceerde deze maand traditiegewijs een lijst met 52 reisbestemmingen die het dit jaar verdienen om geliefd te worden.
14 January 2022
reizen

De bucketlist is elk jaar een grote inspiratiebron voor globetrotters, maar ziet er in 2022 net iets anders uit dan normaal.

De krant keek ditmaal naar bestemmingen waar bezoekers een deel van de oplossing kunnen zijn voor problemen zoals overtoerisme en klimaatverandering.

Volgens The Times helpt een bezoek aan de okerkleurige stad Marokkaanse vrouwen te empoweren omdat veel lokale horeca en toeristenwinkeltjes vrouwen in dienst nemen.

Zo wordt de nadruk gelegd om vooral winkeltjes te bezoeken waar plattelandsvrouwen worden betaalt om tapijten te weven. Of een traditioneel Marokkaanse maaltijd te eten in een Amal-restaurant dat directe hulp biedt aan kansarme vrouwen en daarnaast ook helpt bij het financieren van een non-profitorganisatie die vrouwen opleidt in culinaire vaardigheden.

Overnachten kan bijvoorbeeld bij Peacock Pavilions. Het luxe resort, gelegen in een olijfgaard buiten Marrakech, is eigendom van de makers van Project Soar, dat onderwijs en leiderschapstraining geeft aan tienermeisjes.

marokko
marrakech
reisbestemming
top 52
bezienswaardigheden
new york times
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi