Advocaat Ali B komt zaterdag terug op ervaring Ten Damme
De advocaat van Ali B reageert zaterdag op de ervaringen die Ellen ten Damme deelde in het NPO 2-programma De Geknipte Gast.

Dat laat Bart Swier weten in een korte reactie aan het ANP. Ten Damme vertelde vrijdagavond dat ze "een zelfde ervaring" had gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Volgens het AD gaat het om rapper Ali B en heeft Ten Damme inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie. Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ten Damme in 2014 aan meedeed. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd aan het ANP weten "enorm geschrokken" te zijn van het verhaal van Ten Damme. "We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen.".

Ali B werd recentelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom het programma The Voice of Holland. Tegen Ali Bouali, zoals de rapper echt heet, liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting.

Het management van Ten Damme was vrijdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

© ANP 2022
politie
marokko
meknes
avrotros
ellen ten damme
ali b
the voice
de geknipte gast
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi