'Rebel' van regisseursduo Adil el Arbi en Bilall Fallah in première
Onder ruime belangstelling is zaterdagavond 'Rebel', de nieuwste film van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, in Belgische première gegaan in Brussel.
02 October 2022
shownieuws

Het duo had de film in mei al voorgesteld op het filmfestival van Cannes. Zaterdag was het de beurt aan België om de film te ontdekken.

De film 'Rebel' gaat over de jonge Kamal uit Molenbeek die besluit om oorlogsslachtoffers in Syrië te gaan helpen. Hij verlaat België maar komt bij aankomst vast te zitten bij een militie in Raqqa. Zijn jongere broer Nassim wordt in Brussel intussen een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders.

"Dit is de meest persoonlijke film die we tot nu toe hebben gemaakt en misschien onze beste film. Daarom is het zo persoonlijk om hem hier te vertonen. Het is ook een Belgisch verhaal, dus een echte thuismatch", meldt Fallah tegenover Het Nieuwsblad.

Op het filmfestival in Cannes werd de film zeer goed onthaald. Ook ontving de film lovende kritiek van de doorgewinterde Amerikaanse regisseur Oliver Stone.

Momenteel liggen er na 'Ms. Marvel' en 'Bad Boys for Life' geen nieuwe Hollywoodprojecten op tafel voor het regisseursduo. "Wel zijn we bezig aan een vervolg van 'Patser' en een boekverfilming 'Straks doet geen pijn meer' van Dirk Bracke", klinkt het.

belgie
premiere
adil el arbi
bilall fallah
rebel
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi