De Gouden Kooi zet aan tot geweld
Het loopt helemaal uit de hand in de villa! Wie elke werkdag om 20.00 uur kijkt naar De Gouden Kooi kan erover meepraten.

Het gross van De-Gouden-Kooi-kijkers ziet het als entertainment, maar psycholoog en pedagoog Bob van der Meer maakt zich zorgen. Hij onderzoekt de mogelijkheid om een kort geding aan te spannen tegen televisiezender Tien. Van der Meer vindt dat John de Mol met zijn realitysoap De Gouden Kooi aanzet tot geweld en denkt dat de mediamagnaat om die reden strafbaar is, meldt de Story.

‘Wat we hier op de buis zien is echt ziek', vertelde Van der Meer in het televisieprogramma Nova. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het gedrag van de bewoners wordt geregisseerd, anders zou er namelijk niets te zien zijn.'

Deze week ontstond opnieuw een hoop commotie over De Gouden Kooi, nadat drie vrouwelijke bewoonsters hun medebewoner Lieke aanvielen en de kleren van haar lijf rukten. Lieke's vriendje Huub werd door zijn mannelijke medebewoners tegengehouden haar te helpen. De gewraakte beelden zijn niet uitgezonden in het programma van Tien.
Op een ander filmpje dat deze week opdook is te zien hoe bewoner Jaap bekent dat hij zich grensoverschrijdend moet gedragen van de programmamakers. Vloekend en huilend vertelt Jaap dat hij alles doet wat de zender zegt. ‘Ik loop mij te verlagen en te verkopen voor Talpa. Jaap doe dit, Jaap doe dat. En Jaap doet het voor de kijkcijfers.'

Een woordvoerder van Tien liet deze week weten dat de regels wat betreft fysiek geweld zijn aangescherpt. Als de bewoners elkaar opnieuw aanvallen wordt diegene direct uit de villa gezet.

gouden kooi john de mol nova talpa tien
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi