HEMA trekt dreigementen terug
Vorige week nog dreigde de winkelketen met de rechter aangezien de tentoonstelling inbreuk zou maken op de merkrechten...

en tot verwarringsgevaar kan leiden bij het publiek. Nu komt De Hema terug op dreigementen aan het adres van de makers van de tentoonstelling El Hema. Afgelopen Vrijdag riep de warenhuisketen de culturele instelling Mediamatic in Amsterdam op onmiddellijk te stoppen met het kunstproject, waarin een Arabische tegenhanger van de winkel wordt getoond. Maandag liet de Hema weten dat het nu wil samenwerken, meldt de Volkskrant.

Het warenhuis heeft de initiatiefnemers aangeboden samen te onderzoeken hoe de expositie toch kan blijven doorgaan. ‘Aangezien Hema sympathie heeft voor kunstzinnige initiatieven reikt Hema de stichting de helpende hand’, staat in een verklaring.

"We hebben inmiddels een brief ontvangen van de Hema waarin wij worden uitgenodigd om over het project te praten", aldus Michel Langendijk woordvoerder van Mediamatic. "De tone of voice is gewijzigd: de Hema heeft de voorkeur om tot constructieve oplossing te komen. Maar de Hema blijft bij het standpunt dat Mediamatic inbreuk maakt op de merk- en auteursrechten. Mediamatic gaat door met de voorbereidingen van El Hema."

el hema kunstproject arabisch mediamatic michel langendijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi