9-jarige talent tekent voetbalcontract
Manchester United heeft de 9-jarige Rhain Davis een contract aangeboden nadat zij zijn kwaliteiten op DVD hadden bekeken.
Het filmpje waarop zijn mooiste acties zijn samengevat, werd op YouTube reeds 800.000 keer bekeken. Toen de topclub een soortgelijke DVD ontving, aarzelden zij geen moment en boden het 9-jarige jongetje een contract aan, zo meldt de NRC op haar website.

De Britse media hebben het jongentje inmiddels omgedoopt tot de nieuwe Wayne Rooney. Op de video laat Davis inderdaad geweldige acties zien, al moet daarbij worden aangetekend dat zijn opponenten natuurlijk ook nog maar 9 jaar zijn.
De hype rond Davis neemt inmiddels zulke grootse vormen aan, dat United vooral probeert de euforie te temperen. Een woordvoerder benadrukt dat de club elk jaar 40 spelers van Davis' leeftijd contracteert en dat jaarlijks wordt besloten of een contract wordt verlengd.

Wel verwacht United dat duizenden kinderen nu hun acties op YouTube of dvd gaan zetten en daarmee hopen aandacht te trekken van profclubs. "We zetten ons schrap voor flinke ladingen dvd's'', sprak de woordvoerder. Wie niet waagt, wie niet wint...

rhain davis youtube voetbalcontract
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi