Minder mooi betekent minder verdienen
Hard werken om meer geld in het laatje te krijgen, helpt niet altijd. Je hebt er meer aan er fysiek goed uit te zien. Een knap uiterlijk kan al 15 procent meer salaris schelen.
Dat aantrekkelijke mannen en vrouwen populairder en succesvoller zijn dan minder mooie mensen, was al bekend. Maar ze verdienen ook nog eens meer, meldt Telegraaf.nl. Tussen de lelijkste en de mooiste werknemer zit een salarisverschil van maar liefst 15 procent, wijst Amerikaans onderzoek uit.

De veronderstelling dat mooie mensen meer behulpzaam en meewerkend zouden zijn, is in feite nergens op gebaseerd volgens het onderzoek, gepubliceerd in de Amerikaanse Journal of Economic Psychology. De knappe mensen die zijn betrokken in het onderzoek, presteren gemiddeld niet beter of slechter dan anderen. Volgens onderzoekers gaat het eerder om de verwachtingen van anderen over hoe die knappe mensen zich zullen gedragen.

Het onderzoek richtte zich op drie groepen: knap, gemiddeld en lelijk. Onderzoekers letten op de manier waarop ze zich gedroegen, naar hoe er op hen werd gereageerd en naar hun salaris. Van de eerste groep vond men er 38 procent behulpzaam uitzien, tegen 18 procent bij de 'gemiddelden' en 5 procent in de laatste groep.

Maar er is ook goed nieuws voor iedereen die door de natuur minder goed bedeeld is. Mooie mensen die niet aan de verwachtingen voldoen of die zich niet echt inzetten, krijgen het uiteindelijk extra hard te verduren bij collega' s. Dan ontstaat er juist veel sympathie voor de 'lelijkerds', en gaan zij er alsnog met de salarisstijging vandoor.
economie salaris mannen vrouwen mooi lelijk aantrekkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi