Arabische tv zender in Europa
De Arabische entertainment tv zender Rotana zendt vanaf 14 augustus haar programma's uit via Sky Channel 168 in Engeland, dat laat zij weten in een persbericht.
Rotana Europe bereikt op deze wijze ruim 9 miljoen huishoudens in het Verenigd Koninkrijk. De populaire Arabische tv-zender is bezig om ook in andere Europese landen, waaronder Nederland, haar programma’s uit te gaan zenden.

Het tv-aanbod van Rotana Europe richt zich op alle Arabisch sprekenden in Europa en bestaat in eerste instantie uit een mix van music-clips, speelfilms, show- en muziekprogramma’s. In de UK bereikte de zender vanaf 7 augustus al 1.8 miljoen Arabisch sprekende kijkers.

Henk van der Vliet, directeur van ACKS, de firma die verantwoordelijk is voor het doorgeven van het Rotana Europe kanaal, toonde zich erg verheugd met het behaalde resultaat in de UK. “Het feit dat wij Rotana Europe via Sky Channel 168 kunnen aanbieden, bewijst dat wij gehoor geven aan de wensen van een nog steeds groeiende groep Arabisch sprekende consumenten binnen Europa naar een eigen, volledig op amusement afgestemde tv-zender. Alleen al in de UK vormt deze groep bijna 3% van de totale bevolking, terwijl het zenderaanbod in deze taal in geen verhouding staat met dit percentage. Bovendien blijkt dat deze groep gemiddeld 4 uur per dag televisie kijkt. In tegenstelling tot het gemiddeld 2 uur die de Britten aan tv-kijken besteden. De ontwikkelingen in de UK zijn voor ons een indicatie dat wij op de goede weg zijn om in Europa een substantiële doelgroep te gaan bedienen”, aldus Van der Vliet, die destijds verantwoordelijk was voor de introductie van Sky Channel, als eerste pan-Europees tv station in Europa.

Rotana Europe is de entertainmentzender die speciaal is opgezet voor de Europese markt. De zender biedt het beste materiaal van de zes verschillende zenders van Rotana. Rotana AudioVisual behoort tot de meest populaire stations in het Arabische taalgebied en is een van de voornaamste aanbieders/producenten van muziek, film en showprogramma’s in het Midden-Oosten.

arabische tv zender
rotana
sky channel
arabische muziek
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi