Seks met robots normaal
Mensen zullen in de toekomst net zo vaak en misschien wel meer seks hebben met robots dan met elkaar. Dat voorspelt David Levy in zijn proefschrift 'Love and Sex with Robots'.
Levy promoveert donderdag zijn proefschrift aan Universiteit Maastricht. Dit meldt AD.nl.

Er bestaan nu al realistische poppen met wie mannen seks kunnen hebben. Deze zullen in de toekomst uitgerust worden met intelligente software. Het grote voordeel is dat een robot alles doet wat iemand wil, niet tegenstribbelt en dus als een soort 'seksslaaf' gebruikt kan worden, aldus Levy. Hij voorspelt dat in 2050 seks en zelfs huwelijken met robots de normaalste zaak van de wereld zullen zijn.

Mensen zullen verliefd worden op robots, omdat die naar de wensen en behoeftes van de gebruiker geprogrammeerd kunnen worden, aldus Levy donderdag. Mensen zullen zelfs liever een robot 'beminnen' dan een mens van vlees en bloed. "Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu al, dat veel mensen liever hun echtgenoot dan hun hond verliezen'', zei Levy. "Dat zal met robots niet anders zijn".  

Momenteel zijn van siliconen gemaakte poppen in Japan en Korea populair. Deze poppen kosten ruim 5000 dollar en zijn niet aan te slepen. "In Tokyo kun je zo'n Sex Doll huren voor 100 euro per uur'', aldus Levy. Maak van zo'n pop een robot, dan vormen die binnenkort een heuse concurrentie voor prostituees, weet Levy.

Huwelijken houden steeds minder lang stand en trouwen met een gewillige robot zou binnenkort een alternatief vormen. Levy verwacht wel wat tegenstand door religieuze staten en groeperingen, maar die zal volgens hem wegebben.

Robots kunnen binnenkort meer dan alleen een orgasme bezorgen. Ze zullen ook steeds meer macht krijgen. 'Over enkele decennia zit mogelijk een robot in het Witte Huis', denkt Levy, die grote veranderingen voorspelt op het gebied van ethiek.

De 62-jarige schaakmeester uit Londen promoveert in Maastricht, omdat het onderwerp in Groot-Brittannië taboe is.
seks
robots
david levy
proefschrift 'love and sex with robots'.
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi