Time Out voor Marokkaanse jongeren
Discotheek Time Out in Gemert mag voorlopig Nederlanders van Marokkaanse afkomst weigeren...
De maatregel is in overleg met de gemeente Gemert en de politie genomen nadat op 23 juni een grote groep Helmonders van Marokkaanse afkomst slaags raakte met beveiligingspersoneel van de discotheek, dat meldt NU.nl.

Van Maasakkers benadrukt dat het gaat om het weren van notoire herrieschoppers en etnische afkomst geen rol speelt. Vaste klanten met een Marokkaanse achtergrond die geen problemen veroorzaken, blijven gewoon welkom.

Volgens bedrijfsleider Jos Coolen van Time Out gaat het om een groep van dertig tot veertig jongeren die in het verleden verantwoordelijk waren voor een reeks opstootjes.
Op 23 juni raakte de groep in de discotheek opnieuw slaags waarna de jongeren buiten werden gezet door beveiligingspersoneel. Op het parkeerterrein voor Time Out keerde de groep zich vervolgens fysiek en verbaal tegen het beveiligingspersoneel.

De daarop volgende dagen werden via de website van Time Out doodsbedreigingen geuit aan het adres van het personeel van de discotheek. Reden voor de politie om extra surveillances in te zetten bij de grootste uitgaansgelegenheid van Zuid-Nederland. Volgens Van Maasakkers zijn de maatregelen die Time Out heeft getroffen in overeenkomst met de beleidslijn die enkele jaren geleden met politie en gemeente is opgesteld.

Van discriminatie is geen sprake. "In het verleden is ook een grote groep autochtone jongeren uit Gouda die overlast veroorzaakte de deur geweigerd", aldus de burgemeester.
De portiers van Time Out zullen volgens hem zoals vanouds toezien op groepsvorming die uit de hand kan lopen en een preventief deurbeleid voeren.
discotheek time out
marokkaanse jongeren
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi