Jongeren willen bescherming op het internet
Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar willen bescherming op internet. Ze doen dingen op internet waar ze later spijt van hebben.
Dat blijkt uit een enquête onder 2000 deelnemers van het Top-X panel, het jongerenpanel van de actualiteitenrubriek EénVandaag. Bijna twee derde van de ondervraagden is voor een kijkwijzer voor websites. De rubriek besteedt dinsdag aandacht aan onder andere het onderzoek. Dat meldt Spitsnet.nl.

Jongeren komen filmpjes tegen met geweld (31 procent) en seks (21 procent) die ze achteraf liever niet hadden gezien. Ook geven jongeren gemakkelijk hun adres weg aan mensen die zij alleen maar via internet kennen, zegt 30 procent van de ondervraagden.

Zeker een kwart van de respondenten is wel eens verliefd geweest en bij 21 procent heeft contact via internet geleid tot een relatie. Via de chat wordt ook aan seks gedaan, zegt 57 procent en 12 procent deed aan seks via de webcam. Een kwart is ook wel eens benaderd door iemand die veel ouder is en op zoek was naar (cyber)seks, aldus het onderzoek.

De rechtbank in Breda deed dinsdag uitspraak in een zaak waarbij twee minderjarige meisjes via internet tot seks waren gedwongen door een 49-jarige man uit Oosterhout. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.
jongeren internet filmpjes sex geweld webcam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi