Hind naar Eurovisiesongfestival
Hind doet volgend jaar mee aan het Eurovisiesongfestival. De zangeres gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het festival.

Het festival wordt ditmaal in Servië gehouden, zo maakte de NOS vrijdag bekend. Hind zal een Engelstalig nummer vertolken.

Het gerucht ging al langer dat Hind namens Nederland zou uitkomen, maar de NOS wilde het niet bevestigen. Het songfestival kent dit jaar een andere opzet. In plaats van één zijn er twee halve finales. Hieraan doen alle landen mee, behalve Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje, die geldschieters van het festival zijn, aldus volkskrant.nl.

Hind Laroussi  werd bekend nadat ze derde werd bij de eerste editie van Idols, zij kwam na Jamai en Jim. De Nederlandse/Marokkaanse zangeres bracht eerder twee cd's uit, de verkoop daarvan viel tegen.

Hind toonde zich vrijdag verrast dat ze was benaderd maar zegt er heel veel zin in te hebben. Het nummer dat ze gaat zingen, is nog niet bekend. Componisten kunnen een lied insturen, en ook Hind zelf gaat enkele nummers schrijven. Daaruit volgt uiteindelijk een keus.

De NOS zendt de halve finale waarin Hind meedoet rechtstreeks uit. De finale zal ook live te zien zijn. Algemeen directeur Gerard Dielessen van de NOS zei blij te zijn met de veranderingen in de organisatie van het festival. Zonder die aanpassingen zou Nederland sterk hebben overwogen niet meer mee te doen, zei hij. Oostenrijk heeft al afgezien van deelname, omdat niet kwaliteit maar geografische ligging zou bepalen wie er wint.

Vorig jaar deed Edsilia Rombley mee voor Nederland, zij ging onderuit in de voorronde. Het festival werd door de Servische Marija Serifovic gewonnen.

hind
eurovisiesongfestival
servië
nos
idols
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi