Maryam Hassouni in de spotlights in Berlijn
Actrice Maryam Hassouni (Dunya & Desie, Offers) is een van de Shooting Stars op het aankomende Berlijn International Film Festival.

Dat heeft Holland Film, dat verantwoordelijk is voor de Nederlandse afgevaardigde, bekendgemaakt.Ze wordt daar samen met andere jonge acteurs en actrices uit verscheidene Europese landen gepresenteerd aan de internationale filmindustrie en pers.

Doel van Shooting Stars is meer bekendheid geven aan Europese acteurs en actrices. Het is de eerste keer dat een jury een selectie heeft gemaakt; uit 22 talenten zijn er negen gekozen. Voorheen kon ieder land zelf de keuze maken.

Hassouni werd bekend als Dunya in de tv-serie Dunya & Desie, waarvan in 2008 een film uitkomt. De actrice speelde verder onder meer in de films Kicks en Offers. Voor haar rol in de laatste productie won ze een Emmy Award.

Halina Reijn was de Shooting Star van 2007. Andere acteurs die zich de afgelopen jaren in Berlijn mochten presenteren waren Mimoun Oaïssa , Monic Hendrickx, Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Victor Löw, Tamar van den Dop en Nadja Hüpscher.

Het Duitse filmfestival vindt plaats van 7 tot en met 17 februari 2008.

maryam hassouni shooting stars
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi